BONNIE & CLYDE – HOW COULD LOVE BECOME A CRIME (EP)

Artiest info
 
facebook
 

‘Bonnie & Clyde’ zijn beroemd geworden als de geliefden die in de jaren ’30 als gevreesde bankrovers door het leven gingen tot ze in mei 1934 in een hinderlaag van de politie liepen en er met een regen van kogels werden afgemaakt. Hun verhaal werd een paar keer verfilmd en in de muziekwereld ook ettelijke keren bezongen, o.a. door Serge Gainsbourg en Brigitte Bardot in de song “Bonnie And Clyde” uit 1968 maar ook door Georgie Fame die begin 1968 eveneens een grote hit scoorde met zijn song “The Ballad Of Bonnie And Clyde”.

Wij hebben deze week een EP toegestuurd gekregen van een duo dat zich ook ‘Bonnie And Clyde’ noemt en hun minialbum de titel “How Could Love Become A Crime” hebben gegeven. In het dagelijkse leven gaat het echter over Riet Crols en Koen Deca die beiden gitaar en piano spelen en samen ook een liefdeskoppel vormen, zij het niet zo gevaarlijk als de echte ‘Bonnie And Clyde’.

Op hun plaat brengen ze zes liedjes die ze samen hebben gecomponeerd en waarvan we er al een paar op de radio hebben mogen beluisteren, met name de songs “Revolution” en “Michael Pas” die we u graag op de bijgaande video’s aanbieden ter kennismaking met dit Vlaamse duo muzikanten. Deze plaat werd in amper vijf dagen opgenomen in de Waalse ‘Durbuy Studio’ met Domien Knockaert aan de knoppen van de mengtafel als albumproducer.

Het melancholisch klinkende “In The Beginning” is de mooie openingstrack van deze cd waarin we eerst de zwoel klinkende stem van Riet Crols horen, meteen daarna aangevuld door de zachte diepe stem van Koen Deca. Elk nummer op de plaat wordt door beiden ingezongen zoals we kunnen horen in o.a. het ritmische “End Of War” en de akoestische pianoballad “Carnival”.

Hun perfect contrastrerende stemmen klinken schitterend samen en ze vullen elkaar ook wonderwel aan. Dat geldt evenzo voor de vierde track op het album “Clouds” en voor de twee resterende liedjes die u op de video’s kunt beluisteren. “How Could Love Become A Crime” van de Vlaamse ‘Bonnie And Clyde’ is een veelbelovend minialbum dat ons naar meer van dergelijke songs van Riet Crols en Koen Deca doet verlangen, misschien op een spoedig volgende full-cd.

(valsam)